Nå er flertallet enige om byarenaen
Et bredt politisk flertall i Bergen rydder vei for at Olav Thon, Espen Galtung Døsvig og Tertnes Holding skal få bygge byarena ved Bygarasjen.

Nå er flertallet enige om byarenaen

Nå er flertallet enige om byarenaen 1440 1440 admin_th

11.juni 2020

Et bredt politisk flertall i Bergen rydder vei for at Olav Thon, Espen Galtung Døsvig og Tertnes Holding skal få bygge byarena ved Bygarasjen.

Høyre, Arbeiderpartiet, Folkeaksjonen Nei til mer bompenger, MDG, Venstre, Senterpartiet og KrF er blitt enige at en ny byarena på Nygårdstangen må prioriteres høyt de neste to årene.

– Vi ønsker å gi utbyggerne forutsigbarhet, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) til BT for noen uker siden da byrådet la frem sin innstilling.

Minst 8000 sitteplasser

Den er nå blitt enda klarere gjennom det politiske forliket. Saken skal formelt behandles i bystyret 24. juni.Avtalen betyr at flertallet i bystyret er enige om å selge kommunal eiendom til en gruppe utbyggere, dersom det blir bygget byarena der Bygarasjen ligger nå.

Prosjektselskapet eies av Olav Thon, EGD Property (Espen Galtung Døsvig) og Rexir (Rolf Tore Andersen og Jan Olav Jørgensen), som i 2018 lanserte planene for «Arenabyen Bergen».

Dette innebærer at området mellom ADO Arena og Bergen Storsenter, inkludert Bygarasjen, kan bli åsted for en byarena, et hotell, et moderne kinoanlegg, boliger, næringsareal, grøntområder, lekeplasser samt en kanal mellom Store Lungegårdsvannet og Smålungeren.

– Da har vi en avtale på byarena som sikrer tyngre føringer inn i reguleringsarbeidet og har høyere krav til hva som skal på plass for at salgsforpliktelsen blir gjeldende, sier Høyres gruppeleder, Harald Victor Hove.

Kan bygge om to-tre år

Avtalen innebærer at det blir flere familieboliger, et høyere antall boliger i prosjektet, minst 800, og en byarena med minst 8000 sitteplasser og over 10.000 ståplasser.

Prosjektet blir hundre prosent privatfinansiert, uten forpliktelse til leie eller driftsavtale med kommunen.

Les hele saken

Kilde: [BT, 11.06.2020]